Найсвіжіше:
• На Тернопільщині запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів • На Тернопільщині відбувся форум «Інновації для майбутнього України» • У Тернополі помер начальник експлуатаційно-технічного відділу одного з місцевих університетів • Стала відома символічна збірна заключного туру вищої футбольної ліги Тернопільщини • Вулицями Тернополя 22 жовтня їхатиме колона пожежної техніки та буде багато рятувальників: причина • Жорстока війна забрала життя ще одного Героя з Тернопільщини • На Сумщині загинув 28-річний кулеметник з Тернопільщини • Понад 177 000 гривень виманили шахраї у жительки Кременеччини • На Тернопільщині чоловік зазнав термічних опіків обличчя й обох кистей намагаючись підпалити сміття  • На Монастирищині померла знана і шанована медична сестра • Вийшов з дому і не повернувся: поліція розшукує 36-річного жителя Бучача • В аварії на Збаражчині загинув водій • У Тернополі готуються до нового футзального сезону • Десять місяців вважався безвісти зниклим: підтвердилась загибель сержанта з Тернопільщини • На Тернопільщині ветеран війни очолив відділ з питань ветеранської політики • На Гусятинщині на 17 тисяч оштрафували військового • На цілий день закриють тимчасову переправу біля реконструйованого мосту у Теребовлі  • На Теребовлянщині молодий хлопець до смерті побив сусіда, а бездиханне тіло намагався закопати на подвір’ї • Тернопільська «Нива» розлучилася з легендою, котрий виступав за клуб 8 років • 27 місяців перебував у полоні: додому повернувся воїн з Тернопільщини (+фото) • 12 подвигів Геракла: Символ мужності та відваги • Тернопільська чиновниця оспорює в суді своє незаконне звільнення • «Колос» з Бучача – бронзовий призер вищої футбольної ліги чемпіонату Тернопільщини 2024 року • Гусятинський “заміновувач” тернопільської поліції просив залишити його на волі • У Золотниківській громаді відкрили простір для торгівлі
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: рекорді перегляди матчів та двовладдя у бомбардирів за системою гол+пас


Опубліковано: 10 Серпня 2024р. о 17:48

4 серпня відбулися поєдинки десятого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у десятому турі вищої обласної ліги було проведено три поєдинки, в яких забито 8 м’ячів, або у середньому 2,67 голи щоматчу. Загалом це середній показник по чемпіонату, найбільше команди забивали в третьому турі – 14 м’ячів, найменше – у першому – п’ять.

У 10-му турі одну перемогу здобули господарі, дві – гості. В турі зафіксовано дві перемоги з «великим» рахунком. Це сталося вчетверте в сезоні, подібне було у 3, 4 та 9 турах. Перемоги у три м’ячі здобули «Дністер» (3:0) та «Агрон» (3:0). Для обох команд це третій подібний випадок у чемпіонаті. Заліщани раніше перемагали «Галич» з рахунком 5:1 та «Медобори» – 8:0, а «Агрона» – «Галич» – 4:0 та «Колос» – 3:0. «Медобори», програвши «Агрону» – 0:3, втретє в чемпіонаті зазнали поразки з великим рахунок (вперше це сталося у матчі проти бучацького «Колоса» – 0:3, друге – у поєдинку проти «Дністра» – 0:8). А «Галич», зазнавши домашньої поразки від «Дністра» (0:3), вп’яте в сезоні програє з різницею в три і більше м’ячів.

Вдруге в сезоні одразу три команди з шести за 90 хвилин зіграного матчу не зуміли вразити ворота суперників (уперше це відбулося в 9-му турі). Для «Медоборів», «Галича» та «Поділля» це сталося вчетверте в сезоні.

Найшвидший гол туру, на 17-й хвилині, забив атакувальний півзахисник заліщицької команди Валентин Білик, найпізніший – його партнер по команді Юрій Головачук – на 90-й хвилині. Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став 20-річний фланговий півзахисник Микола Ландяк («Дністер»), найстаршим – 33-річний новобранець «Агрона» Богдан Семенець. Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим склала 13 років.

У десятому турі всі вісім м’ячів забили різні футболісти. Для Володимира Фриза та Дмитра Стриєшина (обидва з ФК «Борщів»), а також Богдана Семенця («Агрон») ці голи стали першими в сезоні, решта авторів голів вже цього чемпіонату відзначалися забитими м’ячами.

Після десяти турів у бомбардирській гонці і далі одноосібний лідер – Тарас Гром’як («Агрон»), на рахунку якого сім забитих м’ячів (плюс один цього туру). За лідером йдуть Артем Гайдаш (ФК «Борщів») з 5-ма м’ячами та з чотирма – Юрій Захарків і Володимир Мостовий (обидва – «Колос»). І одразу шість футболістів мають по три забитих м’ячі – Роман Голодрига, Назар Процик і Юрій Головачук (усі – «Дністер»), Андрій Ласий («Галич»), Сергій Полянчук («Медобори») та Євген Гурін («Колос»).

Щодо асистентів, то в лідерах і далі залишається Тарас Червонецький з «Дністра», у якого в активі вісім «асистів». Тарас значно випереджає своїх конкурентів – Артема Гайдаша з ФК «Борщів» – чотири «асисти» (плюс один цього туру), а також цілу групу футболістів, у яких по три «асиста» – Сергія Полянчука з «Медоборів», Юрія Захарківа з «Колоса» та Тарас Гром’яка з «Агрона» (плюс два у 10-му турі). По два «асиста» мають чотири гравці «Агрона» – Михайло Войцещук, Максим Пежинський, Андрій Скакун і Тарас Семенець, три футболісти «Колоса» – Володимир Мостовий, Євген Гурін і Олександр Ткачук, по два футболісти ФК «Борщів» – Владислав Тимощук і Дмитро Харчук (Дмитро уже став гравцем «Агрона») та «Дністра» – Микола Ландяк та Олег Чемерейко і один гравець «Поділля» – Владислав Олійник.

За системою «гол +пас» з 10-ма балами маємо два лідера. Тараса Червонецького («Дністер»), у якого два забиті м’ячі і вісім результативних передач, наздогнав «агронівець» Тарас Гром’як – сім голів і три «асисти». Їм у спину з 9-ма балами «дихає» Артем Гайдаш (п’ять голів та чотири результативних передачі). На четвертому місці з 7-ма балами знаходиться нападник бучацького «Колоса» Юрій Захарків (чотири голи і три «асисти»). Натомість п’яте-шосте місця з 6-ма очками розділяють – Сергій Полянчук (по три м’ячі і «асисти») і Володимир Мостовий (чотири точних удари та дві гольових передачі).

У турі, що відбувся, не було призначено жодного одинадцятиметрового удару. Це сталося вп’яте в чемпіонаті. Без одинадцятиметрових обходилося у 1, 4, 5 та 9 турах. Загалом у десяти стартових турах арбітри призначили всього сім одинадцятиметрових і всі їх пробиваючі гравці реалізували. Якщо брати по інших турах, то по дві пенальті було призначено у 3 та 6- му турах, по одному – у 2, 7 та 8-му турах. За реалізованими пенальті лідирує Артем Гайдаш з ФК «Борщів», у нього два точних влучання з одинадцятиметрових.

У 10-му турі три голкіпери зберегли свої ворота «сухими» – Євген Попович («Дністер»), Руслан Мазур («Агрон») та Іван Мельник (ФК «Борщів»). Для Єгора – це шостий подібний випадок і за цим показником він лідер, випереджаючи Івана Рогаля з «Агрона» та Михайла Петришин – «Колоса», у яких по чотири поєдинки без пропущених м’ячів. У Мельника три «сухий» матчі, а в Мазура – два.

Наймолодшим гравцем у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартових хвилин був 18-річний універсал «Галича» Арсен Царюк, натомість наймолодшим футболістом, який вийшов з лави запасних став 16-річний Мартин Козарчук теж із «Галича» (вийшов на заміну на 53-й хвилині). Найстаршим ж гравцем у 10-му турі, який виходив на футбольне поле зі стартового свистка був захисник «Поділля» Богдан Цупер, якому 13 серпня виповниться 41 рік. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями в сезоні на момент проведення матчів склала 24 роки.

Арбітри у десятому турі винесли 15 попереджень (5 жовтих карток за гру) – це один з найбільших показників у сезоні. Найбільше учасники туру були покарані арбітром зі Зборова Іваном Мандзюком – сім попереджень у матчі ФК «Борщів» – «Поділля». Дві жовтих картки були показані одному гравцю (захиснику «Поділля» Вадиму Альохіну), відповідно йому довелося залишити поле. Що цікаво, від Мандзюка попередження отримали не лише футболісти, а й головний тренер «Поділля» з В. Березовиці Олег Керничний (до речі, вже вдруге в сезоні, вперше це сталося у 8-му турі). Загалом в чемпоінаті-2024 від арбітрів були покарані четверо офіційних осіб – у 6-му турі жовту, а потім і червону картку побачив перед собою вже колишній наставник заліщицького «Дністра» Ігор Шпікула, а в 9-му – головний тренер «Колоса» Роман Курдупель та начальник цієї команди Михайло Кордівський. Найменше карток у турі показав арбітр зі Тернополя Владислав Русанюк у матчі «Галич» – «Дністер» – три жовті картки. Загалом з 15-ти попереджень, шість – у пасиві господарів та дев’ять – гостей. Вчетверте в сезоні арбітр показав червону картку. При чому, лише друге в чемпіонаті був вилучений польовий гравець – Вадим Альохін. До цього, побачив перед собою червону картку з польових гравців тільки Арсен Сташків. Раніше дві червоні картки були в пасиві воротаря «Галича» Дмитра Загурського та згаданого вище екс-тренера «Дністра» Ігоря Шпікули.

У сезоні-2024 найбільше карток – п’ять – у захисника «Поділля» Вадима Альохіна. По чотири – «заробили» півзахисники Ростислав Гришак (ФК «Борщів»), Арсен Сташків («Колос») та Ігор Кохман («Агрон»). Вадим, Арсен та Ігор будуть змушені пропустити найближчий 11-й тур. По три попередження в пасиві іншого півзахисника ФК «Борщів» Владислава Тимощука, гравців «Галича» – Андрія Ласого і Арсена Чубатого, півзахисників «Медоборів» – Сергія Полянчука і Юрія Заставецького захисників – «Агрона» Юрія Соколовського та «Колоса» Андрія Ваврика.

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 700 глядачів, що в середньому склало 233 вболівальника щоматчу. Найбільшу глядацьку аудиторію у 10-му турі – по 300 вболівальників зібрали матчі у Збаражі між командами «Галич» – «Дністер» та Борщеві – ФК «Борщів» – «Поділля». Найменше у 10-му турі – 100 вболівальників – прийшли у Зелене на поєдинок місцевих «Медоборів» та «Агрона». Менше цього сезону – 50 глядачів – було на поєдинку «Медобори» – «Галич».

Усі матчі 10-го туру вищої обласної ліги традиційно транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 17.00 год. 10 серпня ці поєдинки переглянули 12 тисяч 500 глядачів. Це рекордний показник цього сезону. До цього в лідерах був 6-й тур, матчі якого подивилися 10 100 вболівальників. На третій позиції – 8-й тур з показником 9 тисяч 700 глядачів.

У середньому кожен матч 10-го туру подивилося 4 167 гл. Найбільше переглядів зібрав поєдинок ФК «Борщів» та «Поділля» – 4,8 тис., найменше – матч «Медобори» та «Агрон» – 3,4 тис.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 збирають матчі за участю «Дністра». За десять стартових турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 35,1 тис. глядачів (у середньому – 3,9 тис.). Найменше глядачів збирають матчі за участю «Галича» і «Поділля». Дев’ять поєдинків збаразької команди переглянуло 23,1 тис. або 2 567 глядачів, не на багато більше подивилися матчів великоберезовицького колективу – 24,2 тис або 2 689 гл.


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика:
Мітки: , ,





Новини
22 Жовтня
21 Жовтня
Скільки ви готові витратити на підготовку житла до цієї зими?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше