Найсвіжіше:
• Навіки 34: громада на Тернопільщині попрощалася з загиблим на Донеччині Героєм • Як обрати офіс в бізнес-центрі для стартапу в Києві • Норвегія припинить надавати притулок біженцям з Тернопільщини • На Дніпропетровщині загинув командир інженерно-саперного взводу з Тернопільської області • Директора реабілітаційного дитячого центру підозрюють у знущаннях та сексуальних злочинах • Вища футбольна ліга Тернопільщини: сімнадцятий тур мовою цифр • Майже рік вважався безвісти зниклим: офіційно підтвердили загибель на Запоріжжі воїна з Тернопільщини • На Тернопільщині судитимуть колаборантку, яка працювала у «прокуратурі ЛНР» • Ділянки, на яких будують котеджі, безкоштовно через підставних осіб оформили на чиновницю КП Тернопільської міськради • Вища футбольна ліга Тернопільщини: у центральному матчі туру у Бучачі голів глядачі не побачили • Вища футбольна ліга Тернопільщини: у Борщеві за дві хвилини команди обмінялися голами • Тернопіль – у трійці лідерів по замовних публікаціях від місцевої влади • Ґвалтував учнів: вчитель три роки переховувався у монастирі на Тернопільщині • На заході України очікують дощі та різке похолодання • Обірвалося життя 50-річного учасника АТО з Бережанщини • У дорожній катастрофі загинув сержант з Тернопільщини • У аварії на Тернопільщині загинув водій автомобіля Volkswagen Passat • Житель Тернопільщини уник покарання за зґвалтування неповнолітньої • За службову недбалість працівник комунального підприємства Тернополя постане перед судом • У Кременці п’яний водій намагався відкупитися від патрульних 6000 гривень • На Кременеччині вандал пошкодив 11 могил воїнів • Стала відома орієнтовна дата відкриття аварійного місту у Теребовлі • Відповідальне керування: як призначити належного користувача онлайн юридичним особам • Мешканці Тернопільщини можуть масово втратити пільги на комуналку – що важливо знати • У Тернополі нетверезий водій без водійських прав вчинив ДТП
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: сімнадцятий тур мовою цифр


Опубліковано: 28 Вересня 2024р. о 12:45

22 та 25 вересня відбулися поєдинки сімнадцятого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у сімнадцятому турі вищої обласної ліги було проведено три поєдинки, в яких забито шість м’ячів, або в середньому становить 2 голи щоматчу. Це нижче середнього сезонного показника. Найменше м’ячів було забито в 12-му турі – чотири, найбільше результативних ударів – 15-ть, було завдано в 13-му турі.

У 17-му турі всі три поєдинки завершилися внічию. Це сталося вперше в сезоні. Раніше були випадки, коли в турі всі перемоги здобували гості (2 та 14-й тури) та господарі (9-й тур). У четвертому турі поспіль не було зафіксовано жодної перемоги з «великим» рахунком.

Дві команди в 17-му турі не відзначалися забитим м’ячем – «Колос» (Бучач) та «Агрон» (Великогаївська громада). Для обох колективів – це сталося втретє сезоні, при чому, для «Агрона» – вдруге поспіль. Найбільше матчів без забитих м’ячів у «Поділля» з В. Березовиці – сім, шість подібних поєдинків у ФК «Борщів» та збаразького «Галича». І четвертими у цьому рейтингу йдуть «Медобори» із Зеленого – п’ять зустрічей без забитих голів.

Найшвидший гол туру, аж на 42-й хвилині, забив півзахисник «Галича» Станіслав Симчук, натомість найпізніший гол туру в активі нападника «Поділля» Олега Милимуки, котрий на 88-й хвилині вразив ворота «Медоборів». Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став згаданий вище 20-річний футболіст «Галича» Станіслав Симчук. Найстаршим автором гола є 30-річний півзахисник Павло Середюк з великоберезовицького «Поділля». Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим склала 10 років.

У сімнадцятому турі один гравець записав на свій бомбардирський рахунок дубль – ним став 21-річний Віталій Любінський з «Медоборів», водночас жоден гравець не віддав більше однієї гольової передачі. Після 17-ти турів у бомбардирській гонці лідер незмінний – Тарас Гром’як («Агрон»), на рахунку якого 10 забитих м’ячів. На другому місці, з 7-ма м’ячами, йде Назар Процик («Дністер»). Замикає ТОП-3 Роман Голодрига («Дністер») – 6 точних влучань. За лідерами йдуть: Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), Володимир Мостовий і Юрій Захарків (обидва – «Колос»), Сергій Полянчук («Медобори») та Микола Ландяк («Дністер») – з 5-ма м’ячами. По чотири м’ячі забили універсал «Дністра» Тарас Червонецький та півзахисник «Колоса» Євген Гурін («Колос»). І одразу шість футболістів мають по три точних удари – Юрій Головачук і Валентин Білик (обидва – «Дністер»), Андрій Ласий («Галич»), Дмитро Харчук («Агрон»/ФК «Борщів»), Павло Середюк («Поділля») та Віталій Любінський («Медобори»).

Щодо асистентів, то у цій номінації лідер теж незмінний – Тарас Червонецький з «Дністра», в активі якого вісім «асистів». Друге-третє місця ділять капітан «Медоборів» Сергій Полянчук та нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш, у яких по п’ять точних передач, після яких партнери по команді відзначалися точними ударами у ворота суперників. У Євгена Гуріна з «Колоса» – чотири «асисти». Далі йде ціла група футболістів, у яких по три «асиста» – Юрій Захарків і Володимир Мостовий з «Колоса», Тарас Гром’як і Андрій Скакун з «Агрона», Микола Ландяк та Дмитро Бобик з «Дністра» та Владислав Тимощук з ФК «Борщів».

За системою «гол +пас» на першому місці, з 13 очками, «агронівець» Тарас Гром’як – десять голів і три «асисти». Йому у спину, з 12-ма балами, дихає Тарас Червонецький («Дністер»), у якого чотири забитих м’ячі і вісім результативних передач. На третьому-четвертому місцях Сергій Полянчук («Медобори») та Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), у яких по 10 очок – п’ять голів та п’ять результативних передач у кожного. З 8-ма балами п’яте-дев’яте місця ділять заліщанин Назар Процик (сім голів та один «асист»), бучачани – Володимир Мостовий та Юрій Захарків (в обох – п’ять голів і три «асисти»), Євген Гурін (чотири м’ячі і чотири «асисти») та Микола Ландяк з «Дністра» (п’ять голів і три «асисти»). І замикає ТОП-10 Роман Голодрига («Дністер»), у якого шість забитих м’ячів і жодної гольової передачі. 

У турі, що відбувся, арбітри не призначили жодного пенальті. Це сталося ввосьме в чемпіонаті. Раніше без одинадцятиметрових обходилося в 1, 4, 5, 9, 10, 11, 15 турах. Загалом від початку чемпіонату арбітри призначили всього 13-ть пенальті. Якщо брати по турах, то три одинадцятиметровий було призначено лише раз – у 13-му турі, по дві пенальті було призначено у 3 та 6- му турах, по одному – у 2, 7, 8, 12, 14 та 16-му турах. За реалізованими пенальті лідирує Тарас Гром’як («Агрон»), у якого всі три удари з «точки» були точними. З двома влучаннями з одинадцятиметрових на другому місці йде Артем Гайдаш (ФК «Борщів»).

У 17-му турі два голкіпери зберегли свої ворота «сухими» – Олександр Чернятинський («Колос») та Іван Рогаль («Агрон»). Для Сашка – це другий подібний матч, а для Івана – шостий. У цій номінації Рогаль вийшов на друге місце, випередивши Юрія Чубу («Медобори»), в якого п’ять «сухих» матчів. Лідером ж за кількістю матчів без пропущених голів у сезоні є Єгор Попович («Дністер»), у якого сім поєдинків на «нуль».

Наймолодшим гравцем у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартових хвилин, був 18-річний захисник «Галича» Назарій Бобко (Назар молодший ще за трьох 18-річний гравців збаразької команди – Арсена Царюка, Олександра Божка та Максима Крамарчука), наймолодшим ж футболістом, який виходив на заміну (81 хвилина) був партнер Бобка по збаразькій команді Олександр Ревуцький, якому лише 17 років. Найстаршим гравцем у 17-му турі став 41-річний захисник «Поділля» Богдан Цупер, котрий за свою команду відіграв 84 хвилини і був замінений на ще одного ветерана – 37-річного захисника Ігоря Копцюха. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями у звітному турі склала 24 роки.

Арбітри в сімнадцятому турі показали найменше в сезоні – 5 попереджень (1,66 жовтих картки у середньому за гру), три – у пасиві господарів і дві – гостей. Найменше учасники 17-го туру були покарані арбітрами з Тернополя Василем Чубариком (матч «Медобори» – «Поділля») та Владиславом Русанюком (матч «Колос» – «Агрон»), які показали всього по одній жовтій картці. Найбільше карток витягував з кишені тернопільський рефері Вадим Трач – три у матчі ФК «Борщів» – «Галич».

У сезоні-2024 найбільше карток – сім – у півзахисника «Агрона» Ігоря Кохмана, по шість – у півзахисника ФК «Борщів» Ростислава Гришака та захисника «Колоса» Андрія Новачинського. П’ять – у захисника «Поділля» Вадима Альохіна і Богдана Цупера та гравців «Колоса» – Арсена Сташківа і Андрія Ваврика. По чотири жовтих картки «заробили» – Олександр Ткачук («Колос»), Юрій Соколовський і Роман Андрієшин («Агрон»), Олег Тракало («Дністер»), Арсен Чубатий та Андрій Ласий (обидва – «Галич»). Також чотири картки, одна з яких «пряма» червона, у пасиві нападника «Колоса» Юрія Захарківа. По три попередження в пасиві: півзахисників ФК «Борщів» – Владислава Тимощука і Павла Чесніка, «Медоборів» – Сергія Полянчука, Юрія Заставецького і Віталія Любінського, а також захисників «Поділля» Ярослава Ясніцького і «Агрона» Євгена Щербатюка.

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 550 глядачів, що в середньому склало 183 вболівальника щоматчу. Це середній показник по чемпіонату. Найбільшу глядацьку аудиторію зібрав 11-й тур – 1000 глядачів, найменшу – 400 гл. – 16-й тур. Найбільше глядачів у 17-му турі – 300 – прийшли на поєдинок у Зеленому між командами «Медобори» – «Поділля», найменше – 100 глядачів – відвідали у Борщеві матч ФК «Борщів» проти «Галича».

Всі матчі 17-го туру вищої обласної ліги традиційно транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 12.30 год. 28 вересня ці поєдинки переглянули 8,1 тисяча глядачів. За цим показником тур увійшов до п’ятірки за найменшими переглядами в сезоні. У середньому кожен матч 17-го туру подивилося 2 700 гл. Найбільше переглядів у турі зібрав поєдинок: «Колос» та «Агрон» – 3,5 тис., найменше – матч «Медобори» та «Поділля» – 2 тис.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 збирають матчі за участю «Дністра» (навіть, незважаючи на те, що заліщицька команда 17-й тур пропускала). За шістнадцять стартових турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 56,6 тис. глядачів (у середньому – 4,042 тис.). Найменше переглядів збирають матчі за участю аутсайдерів – «Галича» і «Поділля». П’ятнадцять їхніх поєдинків переглянуло: збаразької команди 39,3 тис. або 2 620 глядачів щоматчу, великоберезовицького колективу – 39,6 тис. або 2 640 гл.


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика:





Новини
28 Вересня
27 Вересня
Скільки ви готові витратити на підготовку житла до цієї зими?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше