Найсвіжіше:
• Виїзд чоловіків старше 50 років за кордон – чи зміняться правила • Ринок нерухомості в Тернополі: чому подорожчали квартири в новобудовах • На війні загинув сапер з Тернопільщини • Енергетики представили графік вимкнення світла на Тернопільщині на цілий рік починаючи з 1 жовтня • У лікарні на Чернігівщині помер старший солдат з Тернопільської області • Ще в одному районі Тернопільщини змінили воєнкома • Востаннє у рідному домі: громада на Тернопільщині попрощалася з загиблим молодим Героєм • Тернопільська міськрада виставила на аукціон… цапа • Жінка та чоловік з Тернопільщини незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон: такса 14 тисяч доларів • Біля Тернополя сьогодні буде чутно вибухи: причина • Перша футбольна ліга Тернопільщини: два хет-трики, кременецьке дербі з польовим гравцем у воротах та бронзова інтрига • Родинні розбірки на Тернопільщині: син не пам’ятав, як побив матір до смерті • ФК «Збараж» – чемпіон першої ліги Тернопільщини 2024 року! • На Тернопільщині на 5 років засудженого чоловіка, котрий вбив рідного брата • У Тернополі в аварії загинув пішохід • Де зараз син ексмера Тернополя, якого підозрювали у відпочинку на Мальдівах • ТЦК отримали нові права: кого примусово затримуватимуть • Тернопільська райрада позбавила повноважень депутата, який виїхав за кордон • У центральному футбольному матчі туру на Тернопільщині «Дністер» обіграв «Колос» • Недавно вітали воїна з Тернопільщини із Днем народження, а вже сьогодні на колінах зустрічали бездиханне тіло • Вища футбольна ліга Тернопільщини: ветерани Лук’янов та Полянчук приносять перемогу «Медоборам» • Львівські хірурги провели трансплантацію 12-річному хлопчику з Тернопільщини • Стали відомі результати матчів ігрового дня чемпіонату Тернопільської області з футболу • Місцеві громади Тернопільщини, які невчасно подаватимуть інформацію про скликання сесії, відповідатимуть перед законом • Як легко і швидко обміняти Tether на MonoBank та ПриватБанк: найкращі рішення для українців
rss

ФК «Збараж» – чемпіон першої ліги Тернопільщини 2024 року!


Опубліковано: 30 Вересня 2024р. о 12:17

Учора, 29 вересня, у 17-му турі першої ліги чемпіонату Тернопільської області 2024 року відбувся матч лідерів – «Поділля» з Васильківців приймало ФК «Збараж». Футбольні фахівці називали цей поєдинок чемпіонським, адже грали друга і перша команди чемпіонату, які далеко відірвалися від конкурентів. Таким власне цей поєдинок і став.

Зважаючи на турнірне становище, господарям потрібна була перемога, як повітря, яка б відкривала пряму дорогу до чемпонства. Збаражчан, по-великому рахунку, влаштовувала і нічия, тоді б розрив в очках зберігався перед останнім туром і все було б у руках гравців ФК «Збараж».

Матч видався доволі напруженим, чого вартий перший тайм, у якому було багато боротьби, однак до забитих м’ячів справа так і не дійшла. Головні ж події відбулися в другому таймі. Рахунок відкрив центральний півзахсиник ФК «Збараж» Роман Качор. Гольову атаку, вкиданням м’яча з ауту, розпочав Ігор Волянюк. М’яч дістався до форварда гостей Назара Макуха, котрий відпасував на Михайла Левицького. Той знайшов передчею Качора і власне Роман забив неймовірний за красою гол, ударом під поперечину (0:1).

А далі феєрив нападник ФК «Збараж» Назар Макух. Через чотири хвилини після першого забитого м’яча збаражчани провели атаку по центру. Назар виграв повітря, відкинув мяча Роману Качору, той на швидкості пройшов граючого головного тренера «Поділля» Богдана Іванціва та відпасував на Макуха, якому не залишалося нічого, як лівою ногою переправити м’яча у порожні ворота (0:2). Пройшло дванадцять хивлин, як Назар відзначився друге. При чому, нічого форварду не могли протиставити одразу чотири польові гравці і воротар «Поділля». Спершу В’ячеслав Чуднов не поцілив у простій ситуації по м’ячу, а потім Макух майстерно розібрався з опікунами і влучно пробив під голкіпером Петром Переймою у дальній кут воріт (0:3). А вже за дві хвилини Назар Макух приймав вітання від партнерів після третього забитого м’яча. Ігор Волянюк передачею зі своєї половини поля знайшов Арсенія Третяка, котрий обіграв оборонця господарів Віталія Бодака та зробив передачу на Макуха і Назар ударом у дотик був точним (0:4)…

Перемога над прямим конкурентом за чемпіонcтво дозволила набрати ФК «Збараж» 35 очок і перед заключним туром збаражани стали недосяжними для конкрентів (31 очок), відповідно команда зі Збаража дочасно виборола чемпіонське звання.

Асоціація футболу Тернопільщини вітає збаразьким клуб та його вболівальників з перемогою в першій обласній лізі та першим чемпіонським титулом в клубній історії. Збаражчани впродовж сезону зіграли впевнено, надійно, витримали психологічний тиск та неймовірний темп до кінця чемпіонату й у завершальній зустрічі перемогли свого безпосереднього конкурента, якого влаштовувала тільки вікторія. Вітаємо президента клубу Сергія Дмитровича Хомищака та віце-президента і міського голову Збаража Романа Степановича Полікровського, головного тренера Михайла Михайловича Кузьму та його помічника Руслана Павловича Хруняка і адміністратора Ігоря Івановича Патроника. А також футбоілстів, які в довгому футбольному мафафоні під назвою сезон-2024 постали, як одне ціле, не програвши жодного(!) поєдинку. Ви заслужили чемпіонство роботою і професійним ставленням у всіх аспектах!

***

«Поділля» (Васильківці) – ФК «Збараж» – 0:4 (0:0)

29 вересня. Васильківці. СК «Поділля». 50 гл. +10 град.

Арбітр – Ігор Садковський (Теребовля), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Володимир Ясюченя (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Іван Будівський (Теребовля).

«Поділля» (Васильківці): Перейма, Баліцький, Мойсак, Цимбалістий-к, Томич (Берішвілі, 75), Мельник, Білик, Кондзьолка (Скотецький, 81), Бодак (Козовик, 86), Вітерук (Захарків, 18), Іванців (Чуднов, 67). Запасний: Зянько.

ФК «Збараж»: Таращук-к, Дутко, Мних, Волянюк, Муравльов, Урбанський, Богатюк (Нечай, 60), Качор, Третяк (Ногас, 90+3), Сєрокуров (Левицький, 60, Вітрук, 90+3), Макух. Запасні: Ясінський, Вітурк, Андріян, Петренчук.

Голи: Роман Качор (62), Назар Макух (66, 78, 80).

Попередження: Юрій Мних (21), Юрій Зянько (52), Богдан Богатюк (56), Олександр Томич (65), Святослав Нечай (67), Іван Білик (76), Михайло Левицький (86), Ігор Волянюк (90+1).  


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика: ,





Новини
1 Жовтня
30 Вересня
29 Вересня
Скільки ви готові витратити на підготовку житла до цієї зими?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше