Найсвіжіше:
• Ще один молодий воїн з Тернопільщини поповнив Небесне царство: останній бій прийняв на Донеччині • Стала відома вартість роботизованих комплексів «Мураха», які Тернопіль передав на фронт • Уряд скоротив термін прибуття до військкомату за повісткою • Наркотики, заховані у рисовій крупі, передали ув’язненому в тюрмі на Тернопільщині • У Тернополі судитимуть колаборанта, який годував рашистів під час окупації частини Запоріжжя • Визначилися фіналісти ДЮФЛ Тернопільщини серед молодших юнаків – U-11 та U-13 • Півтора року надій та сподівань: офіційно підтвердили загибель на Харківщині 59-річного воїна з Тернополя • Небесне військо поповнив ще один Герой з Тернопільщини: свій останній бій воїн прийняв на Харківщині • Тернопільщина в лідерах за кількістю отриманих посвідчень водійки автобуса та вантажного автомобіля • Перша футбольна ліга Тернопільщини: фінішні розклади • Пройшов Афганістан, щоби померти за Україну: «на щиті» повертається воїн з Тернопільщини • На Тернопільщині під носом у лісника незаконно зрубали 70 дерев • У Тернополі викрили серійного злодія • У сусідній з Тернопільською області з 5 мільйонами доларів затримано керівницю МСЕК • На Тернопільщині чотири цукрові заводи виготовили майже 72 тисячі тонн цукру • У Тернополі під колеса авто потрапила жінка • Головнокомандувач особисто нагородив “Хрестом доблесті” воїна з Тернопільщини • На Зборівщині люди вийшли на акцію протесту • Вища футбольна ліга Тернопільщини: рекордні перегляди, висока результативність та неймовірна фінішна інтрига • Водоканал міста на Тернопільщині отримав із Чехії обладнання на 2,7 млн грн • Директор тернопільських парків пояснив, чому продають на аукціоні цапа всього за 60 гривень • Футбольні фанати тернопільської «Ниви» виступили проти можливого звільнення Буданова • Через аварійний газопровід у Тернополі вимкнуть газ • Мобілізація по-новому: які зміни підготували для українців • Ціни на вторинному ринку на заході країни виросли: скільки в середньому вартує квартира в Тернополі
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: рекордні перегляди, висока результативність та неймовірна фінішна інтрига


Опубліковано: 4 Жовтня 2024р. о 8:45

29 вересня відбулися поєдинки вісімнадцятого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у вісімнадцятому турі вищої обласної ліги було проведено три поєдинки, в яких забито 12 м’ячів, або в середньому становить чотири голи щоматчу. Це вищий середньосезонного показника. Найменше м’ячів було забито в 12-му турі – чотири, найбільше результативних ударів – 15-ть, було завдано в 13-му турі.

У 18-му турі дві перемоги здобули господарі та одну – гості. Не було зафіксовано жодної нічиєї – побідне трапилося вдев’яте в чемпіонаті, раніше обходилося без нічиїх у 2, 3, 6, 7, 9, 10, 14 та 15 турах.

Зафіксовано одну перемогу з великим рахунком – «Медобори» (Зелене) у гостях здолали збаразький «Галич» – 3:0. Для зеленян це сталося вперше в сезоні. Лідером за кількістю перемог з різницею у три і більше м’ячів і далі залишається «Дністер», у заліщан п’ять «великих» звитяг. Найближчий конкурент – «Агрон» – три подібних перемоги. У «Колоса» та ФК «Борщів» – по дві «великих» перемоги і в «Поділля» та «Медоборів» – по одній. Натомість жодної «великої» перемоги немає у активі «Галича» (Збараж).

Одна команда в 18-му турі не відзначалися забитим м’ячем – «Галич». Для збаражчан це сталося всьоме в сезоні і за цим показником вони зрівнялися з «Поділлям» (В. Березовиця). Шість подібних поєдинків у ФК «Борщів». І четвертими у цьому рейтингу йдуть «Медобори» із Зеленого – п’ять зустрічей без забитих голів.

Найшвидший гол туру, на 6-й хвилині, забив універсал ФК «Борщів» Дмитро Стриєшин у ворота своєї колишньої команди – «Агрона». Натомість найпізніший гол туру в активі лідера «Агрона» Тараса Гром’яка, котрий на 82-й хвилині вразив ворота ФК «Борщів». Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став 21-річний Арсен Сташків з бучацького «Колоса». Щоправда, до активу Арсен цей гол точно не занесе, адже він зрізав м’яча у власні ворота. Загалом цей третій автогол у чемпіонаті, попередніх два у пасиві Ярослава Ясніцького з «Поділля». Найстаршим автором гола у турі є 39-річний захисник Сергій Лук’янов з «Медоборів». Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим склала 18 років.

У вісімнадцятому турі двоє гравців записали на свій бомбардирський рахунок по дублю – Тарас Гром’як з «Агрона» та Сергій Лук’янов з «Медоборів», водночас жоден гравець не віддав більше однієї гольової передачі.

Після 18-ти турів у бомбардирській гонці ще більше зміцнив лідерство Тарас Гром’як («Агрон»), на рахунку якого стало вже 12 забитих м’ячів. На другому місці, з 8-ма м’ячами, йде Назар Процик («Дністер»). Третє-п’яте місця – з 6 точними влучаннями – ділять Роман Голодрига («Дністер»), Юрій Захарків («Колос») та Сергій Полянчук («Медобори»). Останніх двоє відзначилися забитими м’ячами у звітному турі. За лідерами йдуть: Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), Володимир Мостовий («Колос») та Микола Ландяк («Дністер») – з 5-ма м’ячами. По чотири м’ячі забили універсал «Дністра» Тарас Червонецький та півзахисник «Колоса» Євген Гурін («Колос»). І одразу сім футболістів мають по три точних удари – Юрій Головачук і Валентин Білик (обидва – «Дністер»), Андрій Ласий («Галич»), Дмитро Харчук («Агрон»/ФК «Борщів»), Павло Середюк («Поділля»), Віталій Любінський та Сергій Лук’янов («Медобори»).

Щодо асистентів, то у цій номінації лідер теж незмінний – Тарас Червонецький з «Дністра», в активі якого вісім «асистів». Друге-третє місця ділять капітан «Медоборів» Сергій Полянчук та нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш, у яких по шість точних передач. Обидва цього туру відзначилися гольовими передачами на партнерів по команді і поступово наближаються до лідера. У Євгена Гуріна з «Колоса» та Андрія Скакуна з «Агрона» – по чотири «асисти». Далі йде ціла група футболістів, у яких по три «асиста» – Юрій Захарків і Володимир Мостовий з «Колоса», Тарас Гром’як  з «Агрона», Микола Ландяк та Дмитро Бобик з «Дністра», Владислав Тимощук та Артем Романюк з ФК «Борщів».

За системою «гол +пас» на першому місці, з 15 очками, «агронівець» Тарас Гром’як – дванадцять голів і три «асисти». За лідером, з 12-ма балами, йдуть Тарас Червонецький («Дністер»), у якого чотири забитих м’ячі і вісім результативних передач та Сергій Полянчук («Медобори») – по шість голів і «асистів» (плюс два бали цього туру). На четвертому місці залишився Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), у якого 11 очок – п’ять голів та шість результативних передач. З 9-ма балами п’яте-шосте місця ділять заліщанин Назар Процик (вісім голів та один «асист») та Юрій Захарків (шість голів і три «асисти»). Далі, з 8 очками йдуть – Володимир Мостовий (п’ять голів і три «асисти»), Євген Гурін (чотири м’ячі і чотири «асисти») та Микола Ландяк з «Дністра» (п’ять голів і три «асисти»). І замикають ТОП-10 Роман Голодрига («Дністер»), у якого шість забитих м’ячів і жодної гольової передачі та Андрій Скакун – два забитих м’ячі та чотири гольових передачі.

У турі, що відбувся, арбітри призначили один пенальті у матчі «Агрон» – ФК «Борщів». Його реалізував Тарас Гром’як з «Агрона». За реалізованими пенальті лідирує теж Тарас Гром’як, у якого всі чотири удари з «точки» були точними (плюс один цього туру). З двома влучаннями з одинадцятиметрових на другому місці йде Артем Гайдаш (ФК «Борщів»). Загалом від початку чемпіонату арбітри призначили всього 14-ть пенальті. Якщо брати по турах, то три одинадцятиметровий було призначено лише раз – у 13-му турі, по дві пенальті було призначено у 3 та 6-му турах, по одному – у 2, 7, 8, 12, 14, 16 та 18-му турах.

У 18-му турі один голкіпер зберіг свої ворота «сухими» – Юрій Чуба («Медобори»), для якого ще шостий подібний випадок від початку сезону. За цим показником він наздогнав Івана Рогаля з «Агрона». Лідером ж за кількістю матчів без пропущених голів у сезоні є Єгор Попович («Дністер»), у якого сім поєдинків на «нуль».

Наймолодшим гравцем у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартових хвилин, був 16-річний півзахисник «Галича» Мартин Козарчук. Найстаршим гравцем у 18-му турі став 39-річний захисник «Медоборів» Сергій Лук’янов, котрий за свою команду відіграв весь матч, більше того, відзначився двома забитими м’ячами. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями у звітному турі склала 23 роки.

Арбітри в вісімнадцятому турі показали 19 попереджень (6,33 жовтих картки у середньому за гру), шість – у пасиві господарів і тринадцять – гостей. Це другий за найбільшою кількістю карток тур від початку сезону. Більше було лише в 16-му турі – 22 попередження. Найменше учасники 18-го туру були покарані арбітром з Тернополя Василем Чубариком (матч «Галич» – «Медобори»), котрий показав командам п’ять карток. Найбільше карток витягував з кишені зборівський рефері Іван Мандзюквісім – у матчі «Дністер» – «Колос».

У сезоні-2024 найбільше карток – сім – у півзахисника «Агрона» Ігоря Кохмана, по шість – у півзахисника ФК «Борщів» Ростислава Гришака та гравців «Колоса» – Арсена Сташківа, Андрія Ваврика і Андрія Новачинського. П’ять – у захисників «Поділля» Вадима Альохіна і Богдана Цупера, «Колоса» Олександра Ткачука і «Агрона» Юрія Соколовського. По чотири жовтих картки «заробили» – Євген Щербатюк і Роман Андрієшин («Агрон»), Олег Тракало («Дністер»), Арсен Чубатий та Андрій Ласий (обидва – «Галич») і Павло Чеснік (ФК «Борщів»). Також чотири картки, одна з яких «пряма» червона, у пасиві нападника «Колоса» Юрія Захарківа. По три попередження в пасиві: півзахисників ФК «Борщів» – Владислава Тимощука, «Медоборів» – Сергія Полянчука, Юрія Заставецького, Сергія Лук’янова і Віталія Любінського, «Колоса» – Романа Софінського, а також захисників «Поділля» –  Ярослава Ясніцького і «Галича» Романа Возьного.

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 450 глядачів, що в середньому склало 150 вболівальників щоматчу. Це один з найнижчих показників чемпіонату. Меншу глядацьку аудиторію зібрав лише 16-й тур – 400 гл. і стільки ж вболівальників прийшли на стадіони у 4, 7, 9 турах. Найбільше глядачів у 18-му турі – 200 – прийшли на поєдинок у Заліщиках між командами «Дністер» – «Колос», найменше – 100 глядачів – відвідали у Збаражі матч «Галича» проти «Медоборів».

Всі матчі 18-го туру вищої обласної ліги традиційно транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 08.00 год. 4 жовтня ці поєдинки переглянули 13 100 глядачів (у середньому кожен матч 18-го туру подивилося 4 367 гл.). За цим показником тур побив сезонний рекорд, який від 10-го туру тримався на позначці 12 500 гл. Вперше від початку чемпіонату одразу два поєдинки переглянули більше 5 тисяч глядачів: 5,2 тис. – матч «Дністер» – «Колос» та 5,1 тис. – матч «Агрон» – ФК «Борщів». Відповідно найменшу глядацьку аудиторію зібрав третій поєдинок туру «Галич» – «Медобори» – 2,8 тис.

За переглядами конкретно взятого матчу маємо ще один рекорд сезону. Поєдинок у Заліщиках перевершив на 100 глядачів попереднього «рекордсмена» – матч 16-го туру «Агрон» – «Дністер» (5,1 тис.). До цього туру в лідерах були ще два матчі: «Дністер» – «Колос» та ФК «Борщів» – «Поділля» – по 4,8 тис. Тобто у 18-му турі одразу два поєдинки (у Заліщиках та В. Гаях) увійшли до ТОП-З сезону.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 і далі збирають матчі за участю «Дністра». За вісімнадцять турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 61,8 тис. глядачів (у середньому – 4,12 тис.). Найменше переглядів збирають матчі за участю аутсайдерів – «Галича» і «Поділля». П’ятнадцять поєдинків великоберезовицького колективу переглянуло 39,6 тис. або 2 640 гл., а 16-ть – збаразької команди 42,1 тис. або 2 631 глядачів щоматчу,


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика: ,





Новини
5 Жовтня
4 Жовтня
3 Жовтня
Скільки ви готові витратити на підготовку житла до цієї зими?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше