Найсвіжіше:
• Як 27-річний військовий з Тернопільщини пережив хімічне отруєння на фронті та хто його врятував • Вища футбольна ліга Тернопільщини: два вилучення, дві пенальті та бомбардирські інтриги • У ДТП на Харківщині загинув військовослужбовець з Тернопільської області • ЗСУ збільшать тривалість підготовки мобілізованих: що відомо • Двох військових з Тернопільщини вдалося визволити з полону • Міський голова Почаєва та чиновники міськради порушили закон • У Вашингтоні відбувся вечір пам’яті полеглого Героя України з Тернополя • Громада на Тернопільщині зустріла скорботний кортеж із тілом полеглого Героя • У Тернополі помер відомий науковець • Міський голова Підгайців відповів критикам та спростував чутки про “незаконність” своїх дій • У Тернополі силовики та місцева влада вкотре шукали шляхи знищення корупції • Одразу три заклади професійно-технічної освіти релоковані з Донеччини до селища Гримайлів на Тернопільщині • «На щиті Тернопільщина» 19 жовтня супроводжуватиме загиблого Героя Віталія Сою • У Тернополі засуджено ще одного депутата держдуми росії • На Тернопільщині звільнили з посади багаторічного керівника обласної дитячої лікарні • У Тернополі затримали чоловіка, який малював графіті з рекламою наркотиків • У жителя Зборівщини вилучили пістолет та патрони до нього • На Борщівщині виявили чотирикласницю, яка повідомила про захоплення школи терористами • На Тернопільщині розпочався процес створення офісу супроводу інвестицій • У Скалаті загинув чоловік, розбираючи старий боєприпас • У Лановецькій громаді на Тернопільщині стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу • Стала відома символічна збірна туру вищої футбольної ліги Тернопільщини • Громада на Тернопільщині 18 жовтня зустрічатиме загиблого на Запоріжжі воїна • У Тернопільській області сталася потужна пожежа – цього разу горіла зерносушарка • Громада на Тернопільщині попрощалася з загиблим на Донеччині прикордонником
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: два вилучення, дві пенальті та бомбардирські інтриги


Опубліковано: 19 Жовтня 2024р. о 16:57

13 та 16 жовтня відбулися поєдинки двадцятого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у двадцятому турі вищої обласної ліги було проведено три поєдинки, в яких забито 8 м’ячів (шість – господарі і два – гості), що в середньому становить 2,67 голи щоматчу. Це нижче середньосезонного показника. Найменше м’ячів було забито в 12-му турі – чотири, найбільше результативних ударів – 15-ть, було завдано в 13-му турі.

У 20-му турі дві перемоги здобули господарі та була зафіксована одна нічия. Всьоме в чемпіонаті гостьова команда не здобула жодної перемоги. Раніше побідне траплялося у 1, 5, 9, 11, 13 та 17 турах.

У турі не було жодної перемоги з великим рахунком. Подібне траплялося у 1, 2, 5, 8, 12, 14, 15, 16, 17 та 19 турах. Лідером за кількістю перемог з різницею у три і більше м’ячів й далі залишається «Дністер», у заліщан п’ять «великих» звитяг. Найближчий конкурент – «Агрон» – три подібних перемоги. У «Колоса» та ФК «Борщів» – по дві «великих» перемоги і в «Поділля» та «Медоборів» – по одній. Натомість жодної «великої» перемоги немає у активі «Галича» (Збараж).

Одна команда в 20-му турі не відзначалися забитим м’ячем – «Поділля» (В. Березовиця). Для цього колективу це сталося ввосьме в сезоні і він вийшов у «лідери» за цим показником. Сім поєдинків без забитих м’ячів мають у своєму пасиві ФК «Борщів» та  «Галич» (Збараж). Четвертими у цьому рейтингу йдуть «Медобори» із Зеленого – п’ять зустрічей без забитих голів.

Найшвидший гол туру, аж на 33-й хвилині, забив нападник «Агрона» Богдан Семенець у ворота «Поділля». Натомість найпізніший гол туру в активі півзахисника бучацького «Колоса» Олександра Кобеля, котрий на 90+1 хвилині вразив ворота ФК «Борщів». Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став 20-річний Микола Кривдік з «Медоборів» (відзначився у ворота «Дністра»). Найстаршим автором голу у турі став 34-річний нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш (вразив ворота бучацького «Колоса»). Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим склала 14 років.

У двадцятому турі один гравець записав на свій бомбардирський рахунок дубль. Ним став один з лідерів заліщицького «Дністра» Валентин Білик, гравець цієї ж команди Тарас Червонецький записав собі в актив дві гольових передачі.

Після 20-ти турів у бомбардирській гонці лідер незмінний Тарас Гром’як («Агрон»), на рахунку якого 12 забитих м’ячів. Наближається до лідера Назар Процик («Дністер»), який, забивши один гол у турі, тепер має 11 точних влучань. На «чистому» третьому місці, з 7-ма забитими м’ячами, знаходиться капітан «Медоборів» Сергій Полянчук. Четверте-шосте місця – з 6 точними влучаннями – ділять Роман Голодрига («Дністер»), Артем Гайдаш (ФК «Борщів») та Юрій Захарків («Колос»). За лідерами йдуть: Володимир Мостовий («Колос»), Микола Ландяк та Валентин Білик (обидва з «Дністра») – з 5-ма м’ячами. По чотири м’ячі забили універсал «Дністра» Тарас Червонецький, півзахисник «Колоса» Євген Гурін («Колос») та нападник «Агрона» Богдан Семенець. І одразу вісім футболістів мають по три точних удари – Юрій Головачук («Дністер»), Андрій Ласий та Олександр Божко (обидва – «Галич»), Дмитро Харчук («Агрон»/ФК «Борщів»), Павло Середюк («Поділля»), Олександр Кобеля («Колос»), Віталій Любінський та Сергій Лук’янов («Медобори»).

Щодо асистентів, то у цій номінації закріпив лідерство, двома гольовими передачами, Тарас Червонецький з «Дністра». Перед останнім туром Тарас збільшив свою перевагу над переслідувачами у цій номінації до п’яти очок – тепер у нього 11-ть результативних передач. Друге-третє місця ділять капітан «Медоборів» Сергій Полянчук та нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш, у яких по шість точних передач. У Євгена Гуріна з «Колоса», Дмитра Бобика з «Дністра», Тараса Гром’яка та Андрія Скакуна – обидва з «Агрона» – по чотири «асисти». Далі йде ціла група футболістів, у яких по три «асиста» – Юрій Захарків і Володимир Мостовий з «Колоса», Владислав Тимощук та Артем Романюк з ФК «Борщів», Микола Ландяк з «Дністра» та Павло Середюк з «Поділля».

За системою «гол +пас» на першому місці, з 16 очками, «агронівець» Тарас Гром’як – дванадцять голів і чотири «асисти». За лідером, з 15-ма балами, йде Тарас Червонецький («Дністер»), у якого чотири забитих м’ячі і одинадцять результативних передач. Третє місце у цій номінації за Сергієм Полянчуком («Медобори»), у якого 13 балів – сім голів і шість «асистів». Четверте-п’яте місця з 12 очками ділять два нападники – Артем Гайдаш (ФК «Борщів») – шість голів та шість результативних передач, та Назар Процик («Дністер») – одинадцять голів та один «асист». З 9-ма балами шосте місце обіймає бучачанин Юрій Захарків – шість голів і три «асисти». Далі, з 8 очками йдуть – Володимир Мостовий (п’ять голів і три «асисти»), Євген Гурін (чотири м’ячі і чотири «асисти») та Микола Ландяк з «Дністра» (п’ять голів і три «асисти»). І замикають ТОП-10 одразу четверо футболістів: Роман Голодрига («Дністер»), у якого шість забитих м’ячів і жодної гольової передачі, Валентин Білик («Дністер») – п’ять голів і один «асист», Андрій Скакун («Агрон») – два забитих м’ячі та чотири гольових передачі, і Павло Середюк («Поділля») – по три голи та «асисти».

У турі, що відбувся, арбітри призначили два пенальті. Бучачанин Олександр Кобеля реалізував одинадцятиметровий у матчі «Колос» – ФК «Борщів», а заліщанин Назар Процик – у поєдинку «Дністер» – Медобори». Для Назара це друге влучання з «точки» у сезоні-2024, для Сашка – перше. За реалізованими пенальті лідирує Тарас Гром’як, у якого всі чотири удари з пенальті були точними. З двома влучаннями з одинадцятиметрових на друге-третє місяця ділять Назар Процик та Артем Гайдаш (ФК «Борщів»). Загалом від початку чемпіонату арбітри призначили 17-ть пенальті. Якщо брати по турах, то три одинадцятиметровий було призначено лише раз – у 13-му турі, по дві пенальті пробувалися у 3, 6 та 20-му турах, по одному – у 2, 7, 8, 12, 14, 16, 18, 19-му турах.

У 20-му турі два голкіпери зберегли свої ворота «сухими» – Єгор Попович («Дністер») та Іван Рогаль («Агрон»). Власне вони є лідерами в цій номінації. Лідером за матчами без пропущених голів є Єгор Попович, у якого стало вісім «сухих» матчів у чемпіонаті. За ним йде, з сімома подібними поєдинками, Іван Рогаль. На третьому місці перебуває Юрій Чуба («Медобори»), в котрого шість матчів без пропущених м’ячів.

Наймолодшим гравцем у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартових хвилин, був 20-річний півзахисник/нападник ФК «Борщів» Іван Дячинський. Натомість наймолодшим гравцем, який виходив на футбольне поле з лави запасних став 18-річний півзахисник «Поділля» Сергій Джумак. Найстаршим гравцем у 20-му турі став 41-річний захисник «Поділля» Богдан Цупер, котрий за свою команду відіграв 77 хвилин. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями у 20-му турі склала 23 роки.

Арбітри в двадцятому турі показали 15 жовтих карток (одна з яких перетворилася у червону) та одну пряму червону картку.  У середньому мало місце 5,33 картки за гру. Сім карток у пасиві господарів і дев’ять (8 жовтих і одна червона) – гостей. Найменше учасники 20-го туру були покарані арбітром з Тернополя Олегом Когутом (матч «Агрон» – «Поділля»), котрий показав командам всього дві картки. Найбільше карток витягував з кишені зборівський рефері Іван Мандзюк10-ть (в тому числі дві червоного кольору) – у матчі «Колос» – ФК «Борщів».

У 20-му турі червону картку (два попередження в одному матчі) отримав півзахисник ФК «Борщів» Павло Чеснік. Натомість пряму червону картку отримав граючий головний тренер борщівської команди Олег Зубик. Загалом у сезону-2024 це дев’яте та десяте вилучення. До цього червоні картки отримували: Вадим Сташків та Юрій Захарків (обидва – «Колос»), Вадим Альохін і Богдан Цупер (обидва – «Поділля»), Дмитро Загурський («Галич»), Євген Щербатюк («Агрон») та екс-тренер «Дністра» Ігор Шпікула. Нагадаємо, рішенням КДК АФТ одну з двох жовтих карток у матчі «Агрон» – «Дністер» анулювали Роману Голодризі («Дністер»), відповідно у нього в пасиві немає червоної картки. 

У 20-му турі попередження також отримав помічник головного тренера «Поділля» Михайло Керничний. О. Зубик та М. Керничний стали сьомою та восьмою офіційною особою команд вищої ліги, яка була покарана арбітром. По дві жовтих картки в сезоні мають у пасиві головні тренери бучацького «Колоса» Роман Курдупель та великоберезовицького «Поділля» Олег Керничний. Лідером за картками серед офіційних осіб є згаданий вище Ігор Шпікула, в якого теж дві картки, але одна жовта, друга – червона. Також були покарані попередженнями – головний тренер «Агрона» Сергій Богородіченко, начальник команди «Колос» Михайло Кордівський та помічник головного тренера «Дністра» Руслан Костишин.

У сезоні-2024 найбільше карток – по сім – у півзахисника «Агрона» Ігоря Кохмана та капітана «Колоса» Андрія Новачинського, по шість – у півзахисників ФК «Борщів» Ростислава Гришака і Павла Чесніка та гравців «Колоса» – Арсена Сташківа, Олександра Ткачука і Андрія Ваврика. П’ять – у захисників «Поділля» Вадима Альохіна і Богдана Цупера, та «Агрона» Юрія Соколовського і Євгена Щербатюка. По чотири жовтих картки «заробили» – Роман Андрієшин («Агрон»), Валентина Білика та Олег Тракало (обидва – «Дністер»), Владислав Тимощук (ФК «Борщів»), Юрій Заставецький («Медобори»), Арсен Чубатий та Андрій Ласий (обидва – «Галич»). Також чотири картки, одна з яких «пряма» червона, у пасиві нападника «Колоса» Юрія Захарківа. По три попередження в пасиві: гравців «Медоборів» – Сергія Полянчука і Віталія Любінського, «Колоса» – Романа Софінського і Євгена Гуріна, «Агрона» – Володимира Пришнівського, захисників «Поділля» – Ярослава Ясніцького та Романа Михайленка, «Медоборів» Дмитра Сиротюка та Сергія Лук’янова, «Галича» Романа Возьного, ФК «Борщів» Володимира Дитиняка, а також воротаря «Галича» Дмитра Загурського. У Михайленка та Загурського, на відміну від інших, в пасиві по дві жовтих картки та одній – червоній. 

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 450 глядачів, що в середньому склало 150 вболівальників щоматчу. Це нижче середнього показника по чемпіонату. До цього найменшу глядацьку аудиторію зібрав 19-й тур – 300 гл., 16-й тур – 400 гл. та по 450 вболівальників приходили на стадіони у 4, 7, 9 та 18 турах. Найбільше глядачів у 20-му турі – 200 зібрав поєдинок у Бучачі «Колос» – ФК «Борщів», найменше – 100 гл. – у В. Гаях – «Агрон» – «Поділля».

Всі матчі 20-го туру вищої обласної ліги традиційно транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 17.00 год. 19 жовтня ці поєдинки переглянули 9 800 глядачів (у середньому кожен матч 29-го туру подивилося 3 267 гл.). Це середній показник переглядів по сезону. Найбільшу глядацьку аудиторію зібрав матч «Дністер» – «Медобори» – 4,3 тис., найменшу – поєдинок «Агрон» – «Поділля» – 2,4 тис.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 і далі збирають матчі за участю «Дністра». За двадцять турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 70,2 тис. глядачів (у середньому – 4,129 тис.). Найменше переглядів збирають матчі за участю аутсайдерів – «Галича» і «Поділля». Сімнадцять поєдинків великоберезовицького колективу переглянуло 43,8 тис. або 2 576 гл., стільки ж матчів збаразької команди –43,9 тис. або 2 582 глядачів щоматчу.


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика:





Новини
19 Жовтня
18 Жовтня
Скільки ви готові витратити на підготовку житла до цієї зими?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше