Найсвіжіше:
• На Тернопільщині збираються виключити з Ради церков представників УПЦ (МП) • Енергетики повідомили, чи вимикатимуть світло на Тернопільщині 8 вересня • Виправдувальний вирок стосовно скандального головного архітектора Тернополя скасують • Громада на Тернопільщині провела в останню дорогу земного життя загиблого на Донеччині бойового медика  • Отримав поранення не сумісне з життям: на Луганщині помер військовослужбовець з Тернопільської області • На Тернопільщині помер відомий священник ПЦУ • Тернопільські ветерани дочасно пробилася до півфіналу кубка України • Відстрочка від мобілізації: в ТЦК пояснили, як її оформити • Вища футбольна ліга Тернопільщина: зміна лідера у бомбардирів за системою «гол +пас», усі поразки господарів за мінімумом голів • Знову Полтава, знову болюча втрата: під час ракетного обстрілу загинув ще один воїн з Тернопільської області • У ДТП біля Теребовлі серйозно травмувався водій мотоцикла • У Полтаві від російської ракети загинув ще один військовослужбовець з Тернопільщини • Внаслідок ракетного обстрілу Полтави загинув 53-річний солдат з Тернопільщини • У Курській області загинув син кадрового офіцера з Тернопільщини • Все про віскі: історія створення напою, головні складові, особливості приготування • Громада на Тернопільщині завтра прощатиметься з загиблим на війні молодим воїном • Енергетики повідомили, чи вимикатимуть світло на Тернопільщині 7 вересня • Тернопільська громада 7 вересня попрощається із загиблим на Донеччині воїном • Голова адміністрації сусідньої з Тернопільською області витратив з бюджету 25 млн грн на дорогу до готелю свого батька • Вихованець тернопільського футболу заявлений за донецький «Шахтар» • «Наглядач» за Тернопільською областю може сісти на 12 років за вимагання неіснуючого боргу • Помер багаторічний керівник спорту Козівщини • Ряди Небесного воїнства поповнив ще один житель Борщівщини: останній бій прийняв біля Покровська • Дві вихованки тернопільського футболу взяли участь у матчах Ліги чемпіонів • Білим янголом на щиті повертається додому 47-річний воїн з Тернопільщини
rss

Вища футбольна ліга Тернопільщини: молодь і ветерани, матчі лідерів та рекордні перегляди


Опубліковано: 8 Червня 2024р. о 12:29

2 та 5 червня відбулися поєдинки п’ятого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у п’ятому турі вищої обласної ліги було зіграно три поєдинки, в яких забито всього 6 м’ячів, або у середньому становить 2 голи щоматчу. Менший показник було зафіксовано лише в першому турі (5 м’ячів), стільки – у 2-му турі. Найбільше – 14 голів було забито 3-му турі.

У 5-му турі одну перемогу здобули господарі («Агрон») і в двох матчах зафіксовано нічиї. В турі не було жодної перемоги з «великим» рахунок (утретє в сезоні). Завдяки нічиїй у Зеленому, перше очко в чемпіонаті 2024 року здобув збаразьким «Галич». Бучацький «Колос» – єдина команда вищої ліги, гравці якої відзначалися у всіх матчах, в яких брали участь. Втретє в сезоні залишив поле без забитих м’ячів ФК «Борщів».

Найшвидший гол туру, на 14-й хвилині, забив півзахисник збаразької команди Андрій Ласий, найпізніший (90+3 хв.) – фланговий півзахисник бучацького «Колоса» Олександр Кобеля. Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став згаданий вище Андрій Ласий («Галич») – 19 років, найстаршим – 34-річний нападник Роман Мельник («Агрон»). Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим 15 років.

У п’ятому турі всі шість м’ячів забивали різні футболісти, також жоден – не зробив більше однієї гольової передачі і за схемою «гол + пас» – не зробили більше однієї результативної дії (вперше в сезоні-2024).

Після п’яти турів у бомбардирській гонці маємо одразу три лідера – з трьома забитими м’ячами бомбардирські перегони очолюють – Андрій Ласий («Галич»), Володимир Мостовий («Колос») та Тарас Гром’як («Агрон»). Одразу вісім футболістів мають на своєму рахунку по два забитих м’ячі – Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), Сергій Полянчук («Медобори»), Юрій Головачук, Назар Процик та Микола Геник (усі – «Дністер»), Юрій Захарків, Євген Гурін та Олександр Кобеля (усі – «Колос»).

Щодо асистентів, то вже на старті сезону в лідери вирвався Тарас Червонецький з «Дністра», на рахунку якого п’ять гольових передач, одну з яких записав у звітному турі. По два «асиста» мають три футболісти «Колоса» – Володимир Мостовий, Євген Гурін і Юрій Захарків, а також два гравці «Агрона»– Михайло Войцещук і Тарас Семенець.

За системою «гол +пас» з 5-ма балами перше місце ділять Володимир Мостовий («Колос») та Тарас Червонецький («Дністер») – у першого три забитих м’ячі і дві гольових передачі, в другого – всі п’ять асистів. За ними слідують гравці «Колоса» – Юрій Захарків і Євген Гурін – по 4 бали (по два голи та асисти). І далі з трьома пунктами йдуть: Сергій Полянчук («Медобори»), Артем Гайдаш (ФК «Борщів»), Михайло Войцещук і Тарас Гром’як (обидва – «Агрон»). Перших два відзначилися двома забитими м’ячами і мають у своєму активі по одній гольовій передачі, третій – відзначився одного разу, натомість віддав дві гольових передачі, а четвертий – забив три голи.  

У 5-му турі лише один голкіпер зберіг свої ворота «сухими» – Іван Рогаль («Агрон»). Для Івана це другий подібний матч у сезоні (перший був у поєдинку проти заліщицького «Дністра»). За цим показником Рогаль ділить друге місце з воротарем ФК «Борщів» Іваном Мельником. А найбільше «сухий» матчів – три – у кіпера «Дністра» Єгора Поповича.

Наймолодший гравець у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартового свистка – 17-річний нападник Денис Тихоліз («Медобори»). Натомість наймолодший футболіст туру, який вийшов з лавки запасних – 16-річний атакувальний півзахисник «Галича» Мартин Козарчук, котрий з’явився на футбольному полі на 77-й хвилині. Найстаршим ж гравцем у 5-му турі був 41-річний півзахисник «Медоборів» Андрій Кондзьолка, котрий вийшов на заміну на 71-й хвилині. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями склала 25(!) років.

Арбітри в п’ятому турі показали 12 попереджень (4 жовтих картки за гру). Найбільше футболістів були покарані арбітром з Теребовлі Ігорем Садковським у матчі «Агрон» – ФК «Борщів» – п’ять жовтих карток. Найменше – три попередження – показав командам («Дністер» – «Колос») Іван Мандзюк зі Зборова. Загалом з 12-ти попереджень, п’ять у пасиві господарів і сім – гостей.

У сезоні-2024 найбільше карток «заробив» атакувальний півзахисник ФК «Борщів» Владислав Тимощук – три попередження. Дмитро Загурський («Галич») отримав дві картки – жовту і червону. Ще десять футболістів мають у своєму пасиві по два попередження: Андрій Шишигін («Дністер»), Сергій Кармаліта та Арсен Сташків (обидва – «Колос»), Ярослав Ясніцький («Поділля»), Андрій Ласий, Віталій Милян та Арсен Чубатий (усі – «Галич»), Ростислав Гришак (ФК «Борщів»), Сергій Полянчук та Юрій Заставецький (обидва – «Медобори»).

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 700 глядачів, що в середньому склало 234 вболівальника щоматчу. Найбільшу глядацьку аудиторію – 400 глядачів – зібрав матч у Заліщиках між командами «Дністер» та «Колос» (Бучач). Це повторення другого кращого показника сезону – стільки ж глядачів відвідували матчі «Агрон» – «Дністер» (1 тур) та «Дністер» – «Галич» (3 тур). Найбільше ж глядачів у сезоні-2024 зібрав поєдинок у Борщеві між місцевим ФК та бучацьким «Колосом» – 500 вболівальників (2 тур). Найменше у 5-му турі та й загалом у нинішньому чемпіонаті – 50 вболівальників – прийшли у Зелене на поєдинок «Медобори» – «Галич».

Усі матчі 5-го туру вищої обласної ліги транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 12.00 год. 8 червня ці поєдинки переглянули 8 тисяч 900 глядачів, що є рекордним показником чемпіонату. Друге-треті місця з показником 8 тис. 400 гл. – ділять другий та четвертий тури. У середньому кожен матч 5 туру переглянуло 2 967 гл. Найбільше переглядів зібрав поєдинок «Дністер» – «Колос» (4,8 тис.), що рекордним показником всього сезону. Другий показник з 4 тисячами переглядів у матчі «Агрон» – «Дністер» (1 тур), третій – 3,8 тис.  – матч «Медобори» – «Дністер» (2 тур). Найменше у 5-му туру переглянули поєдинок «Медобори» – «Галич» – 1,8 тис.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 збирають матчі за участю «Дністра». За п’ять стартових турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 19 тисяч глядачів. Найменше глядачів зібрали матчі за участю «Поділля» – 9,3 тисячі, щоправда команда з В. Березовиці провела лише чотири поєдинки. А з команд, які зіграли всі п’ять матчів – найменший показник переглядів матчів за участю «Галича» – 10,1 тисячі.


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика:
Мітки: , ,





Новини
7 Вересня
6 Вересня
Чим, на вашу думку, закінчиться війна з росією?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше