Найсвіжіше:
• На Тернопільщині збираються виключити з Ради церков представників УПЦ (МП) • Енергетики повідомили, чи вимикатимуть світло на Тернопільщині 8 вересня • Виправдувальний вирок стосовно скандального головного архітектора Тернополя скасують • Громада на Тернопільщині провела в останню дорогу земного життя загиблого на Донеччині бойового медика  • Отримав поранення не сумісне з життям: на Луганщині помер військовослужбовець з Тернопільської області • На Тернопільщині помер відомий священник ПЦУ • Тернопільські ветерани дочасно пробилася до півфіналу кубка України • Відстрочка від мобілізації: в ТЦК пояснили, як її оформити • Вища футбольна ліга Тернопільщина: зміна лідера у бомбардирів за системою «гол +пас», усі поразки господарів за мінімумом голів • Знову Полтава, знову болюча втрата: під час ракетного обстрілу загинув ще один воїн з Тернопільської області • У ДТП біля Теребовлі серйозно травмувався водій мотоцикла • У Полтаві від російської ракети загинув ще один військовослужбовець з Тернопільщини • Внаслідок ракетного обстрілу Полтави загинув 53-річний солдат з Тернопільщини • У Курській області загинув син кадрового офіцера з Тернопільщини • Все про віскі: історія створення напою, головні складові, особливості приготування • Громада на Тернопільщині завтра прощатиметься з загиблим на війні молодим воїном • Енергетики повідомили, чи вимикатимуть світло на Тернопільщині 7 вересня • Тернопільська громада 7 вересня попрощається із загиблим на Донеччині воїном • Голова адміністрації сусідньої з Тернопільською області витратив з бюджету 25 млн грн на дорогу до готелю свого батька • Вихованець тернопільського футболу заявлений за донецький «Шахтар» • «Наглядач» за Тернопільською областю може сісти на 12 років за вимагання неіснуючого боргу • Помер багаторічний керівник спорту Козівщини • Ряди Небесного воїнства поповнив ще один житель Борщівщини: останній бій прийняв біля Покровська • Дві вихованки тернопільського футболу взяли участь у матчах Ліги чемпіонів • Білим янголом на щиті повертається додому 47-річний воїн з Тернопільщини
rss

Різниця між наймолодшим і найстаршим гравцями чемпіонату Тернопільщини з футболу склала 32(!) роки


Опубліковано: 22 Червня 2024р. о 16:12

16 червня відбулися поєдинки сьомого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року. Пропонуємо до Вашої уваги традиційний аналіз зіграних матчів.

Отож, у сьомому турі вищої обласної ліги було зіграно три поєдинки, в яких забито 9 м’ячів, або у середньому 3 голи щоматчу. Це четвертий показник сезону, більше було забито – 14 голів у 3-му турі, 11-ть – у 4-му та 10-ть – у 7-му.

У 7-му турі одну перемогу здобули господарі («Агрон») і в двох матчах перемогли гості – “Колос” (Бучач) та ФК “Борщів”. В турі було зафіксовано дві перемога з «великим» рахунком. По 3:0 бучацький “Колос” здолав «Медобори» (Зелене) та ФК «Борщів» переміг «Галич» (Збараж). Це шоста та сьома «великі» перемоги у сезоні і другі, як для «Колоса», так і для ФК «Борщів». Для «Галича» та «Медоборів» – це другі поєдинки в сезоні, в яких вони залишали поле без забитих м’ячів.

Найшвидший гол туру, на 6-й хвилині, забив півзахисник борщівської команди Ярослав Миронюк, найпізніший (76 хв.) – ще один хав ФК «Борщів» Дмитро Харчук. Наймолодшим автором забитого м’яча у турі став Максим Пежинський («Агрон»), якому лише на наступний день виповнилося 19 років, найстаршим – 34-річний нападник ФК «Борщів» Артем Гайдаш. Різниця між наймолодшим автором забитого м’яча і найстаршим склала 16 років.

У сьомому турі було зафіксовано один дубль – два голи в матчі проти «Медоборів» забив Юрій Захарків («Колос»). Також один гравець і теж з Бучача, зробив дві гольових передачі – Олександр Ткачук. За схемою «гол + пас» згадані вище Захарків та Ткачук, а також борщівці – Гайдаш і Харчук, а також «агронівець» Максим Пежинський заробили у турі по два бали – останні троє відзначилися забитим м’ячем та гольовою передачею.

Після семи турів у бомбардирській гонці маємо два лідера – Тараса Гром’яка (“Агрон”) та Артема Гайдаша (ФК «Борщів») – по 5 забитих м’ячів. За ними з чотирма голами йде Юрій Захарків з «Колоса». І одразу три футболіста мають по три забитих м’ячі – Андрій Ласий («Галич»), Володимир Мостовий («Колос») та Сергій Полянчук («Медобори»).

Щодо асистентів, то в лідерах і далі залишається Тарас Червонецький з «Дністра», на рахунку якого шість гольових передач. Три «асиста» в активі Артема Гайдаша з ФК «Борщів». По два «асиста» мають чотири футболісти «Колоса» – Володимир Мостовий, Євген Гурін, Олександр Ткачук і Юрій Захарків, три гравці «Агрона» – Михайло Войцещук, Максим Пежинський і Тарас Семенець, два футболісти ФК “Борщів” – Владислав Тимощук і Дмитро Харчук, а також Сергій Полянчук з “Медоборів”.

За системою «гол +пас» з 8-ма балами на перше місце вийшов Артем Гайдаш (п’ять голів та три результативних передачі). Друге-четверте місця з 6-ма балами ділять – Тарас Гром’як (“Агрон”), Юрій Захарків («Колос») та Тарас Червонецький («Дністер»). У першого п’ять забитих м’ячів і одна гольова передача, у другого відповідно чотири голи і дві передачі, а в третього – всі шість асистів. За ними, з п’ятьма балами слідують – Володимир Мостовий («Колос») та Сергій Полянчук («Медобори»), у яких по три точних удари та дві гольових передачі.

У турі було призначено один одинадцятиметровий удар, який був реалізований Артемом Гайдашем у матчі «Галич (Збараж) – ФК «Борщів». За реалізованими пенальті теж лідирує Гайдаш, у нього два точних влучання з одинадцятиметрових. Загалом у семи стартових турах арбітри призначили всього шість одинадцятиметрових і всі їх пробиваючі гравці реалізували. Якщо брати по турах, то по дві пенальті було призначено у 3 та 6- му турах, по одному – у 2 та 7-му турах і без одинадцятиметрових обійшлося у 1, 4 та 5 турах.

У 7-му турі два голкіпери зберегли свої ворота «сухими» – Михайло Петришин («Колос») та Іван Мельник (ФК “Борщів”). Для Михайло і Івана – це третій подібний випадок і за цим показником вони зрівнялися з Іваном Рогалем з «Агрона». Більше «сухий» матчів – чотири – є лише в активі Єгора Поповича з «Дністра».

Наймолодшим гравцем у звітному турі, який виходив на футбольне поле зі стартового свистка був 16-річний атакувальний півзахисник/нападник “Галича” Мартин Козарчук. Найстаршим ж гравцем у 7-му турі, який виходив на футбольне поле зі стартового свистка був 40-річний захисник “Поділля” з В. Березовиці Богдан Цупер. Натомість найстарший футболіст туру, який вийшов з лавки запасних – 48-річний півзахисник та граючий головний тренер «Медоборів» Ігор Климентійович Бадло (з’явився на полі вперше в сезоні), котрий вийшов на заміну на 74-й хвилині. Різниця у віці між наймолодшим і найстаршим гравцями склала рекордний показник 32(!) роки.

Арбітри в шостому турі винесли 10 попереджень (3,33 жовтих картки за гру) – це один з найменших показників у сезоні. Найбільше учасники туру були покарані арбітром зі Зборова Іваном Мандзюком у матчі «Медобори» – «Колос» – чотири жовті картки. Найменше – по три попередження – показали командам «Агрон» і «Поділля» Артем Карапетян з Тернополя та «Галич» і ФК «Борщів» Олег Когут – теж з обласного центру. Загалом з 10-ти попереджень, по п’ять – у пасиві господарів та гостей. Уп’яте  в сезоні у вищій обласній лізі арбітр не показав жодної червоної картки.

У сезоні-2024 найбільше карток «заробили» два півзахисники ФК «Борщів» Владислав Тимощук та Ростислав Гришак – по три попередження. Дмитро Загурський («Галич») та тренер Ігор Шпікула (“Дністер”) отримали по дві картки – жовту і червону.

На трьох поєдинках вищої ліги побувало 450 глядачів, що в середньому склало 150 вболівальників щоматчу. Це повторення найменшого сезонного показника. Стільки ж глядачів відвідали матчі у 4-му турі. Найбільшу глядацьку аудиторію – 200 глядачів – зібрав матч у Зеленому між командами «Медобори» – «Колос». Найменше у 6-му турі – 100 вболівальників – прийшли у Збаражі на поєдинок місцевого «Галича» та ФК «Борщів».

Усі матчі 7-го туру вищої обласної ліги транслювалися на Ютуб-каналі Асоціації футболу Тернопільщини «на живо» і з коментатором. На 15.00 год. 22 червня ці поєдинки переглянули 7 тисяч 700 глядачів. Менше в цьому сезоні переглянули матчі лише 3-го туру – 7 100 вболівальників. У середньому кожен матч 7 туру переглянуло 2 567 гл. Найбільше переглядів зібрали поєдинки «Агрон” – «Поділля» та «Медобори» – “Колос” – по 2,6 тис., найменше – матч «Галич» – ФК «Борщів» – 2,5 тис.

Найбільше переглядів у сезоні-2024 збирають матчі за участю «Дністра». За сім стартових турів їхні поєдинки переглянули на Ютуб-каналі АФТ 22,8 тисяч глядачів (у середньому – 3,8 тис.). Найменше глядачів зібрали матчі за участю «Галича» – 14,6 тисячі (у середньому – 2,43 тис.).


Джерело: ПЕРШИЙ онлайн
Автор: Рубрика: ,
Мітки: , ,





Новини
7 Вересня
6 Вересня
Чим, на вашу думку, закінчиться війна з росією?
Погода
Реклама
Ua News media group
Партнери
Тестовий банер 2
Найпопулярніше